Home | Geluid | Leema
10
SL-vervolg

Leema

Leema Acoustics Pulse III en Stream III

Met de Pulse III geïntegreerde versterker en Stream III CD-speler gaat Leema Acoustics verder waar de originele Pulse en Stream zijn geëindigd. De Pulse III is een doorontwikkeling van de vele malen gelauwerde Pulse, de Stream III is echter een volledig nieuw ontwerp.

De meest unieke voorziening op zowel de versterker als de CD-speler is de digitale interface met vier aansluitingen (1 coax in, 2 optisch in en 1 USB in-uit). De Pulse III heeft een MP3-ingang aan de voorzijde, de Stream III heeft een aparte Tape-uitgang. De voeding van de Pulse III  heeft een extra voedingsrails, waardoor het energieverbruik voor stand-by vrijwel tot nul is gereduceerd. Uiteraard hebben de Pulse III en Stream III ook het LIPS®-control systeem: met één toetsdruk kunnen meerdere apparaten voor verschillende toepassingen worden geprogrammeerd en geselecteerd.

Het nieuwe Navimech-systeem met vijf toetsen is een intuïtieve bediening die veel lijkt op die van de bekende portable MP3-spelers: simpel en snel te gebruiken. De Pulse III heeft bovendien nog een volledige afstandsbediening met display. De vormgeving is vernieuwd met een massief aluminium behuizing.

 
De Pulse III geïntegreerde versterker is verkrijgbaar voor 1995 euro en de Stream III CD-speler kost 1995 euro.


Lee en Mallory zijn beiden als technicus bij de BBC begonnen. Mallory is in de 90-er jaren begonnen met het ontwikkelen van high-end professionele elektronica Speciaal voor 5.1-weergave in de opnamestudio's. Zijn MAGTRAX is inmiddels een van 's werelds toonaangevende merken op het gebied van professionele studio monitor meerkanaals apparatuur.

 Leema wilde met de Stream CD-speler en Pulse geïntegreerde versterker eenzelfde soort audiokwaliteit geven als de Antila en Tucana, maar dan wel voor de helft van de prijs! En dat is gelukt, omdat de ontwerper van het fgebleven, maar alles er omheen - zoals behuizing, afwerking, opbouw, etc. - streng heeft bekeken en geschrapt waar het kon. Voor meer informatie www.monitoraudionederland.nl

 

See & Listen | ymake